Éjben fürdő szavak

Egyedül vagyunk mind a téli éjszakában, csak az alkotás világít odafönn magában




A boszorkányok köztünk élnek. Némelyik mágiával ügyeskedik, némelyik pedig történeteket ír. Léda D'Rasi mindkét csoportba tartozik, hisz regényei varázslatosan mutatják be a boszorkányok viszontagságos életét. Ha kíváncsi vagy legújabb könyvére, tarts velem. 






Az íróval való találkozás:
Nem most találkoztam először a Boszorkánydinasztia sorozat írónőjével, Léda D’Rasival. Azon a bizonyos áprilisi ÍBO-találkozón vele kezdtem a ”rapid randi beszélgetést”. Már akkor nagyon szimpatikus volt számomra, és ez alkalommal sem romlott a róla alkotott képem. Sőt! Kiderült, hogy kifejezetten intelligens hölgy és élvezet volt hallgatni, ahogy Emilly Paltonnal és  M. Brnyai Annievel társalgott kiadókról, női szerepekről és erotikus tartalmak megjelenítéséről.

A könyv bemutatása:
A Lidércfény egy majd 500 oldalas könyv, amely bár a mi világunkban játszódik, mégis annak a mágiával átszőtt részei kerülnek előtérbe. Az első kötethez híven itt is a szerelemé, az erotikáé és az egymásra találásé a porond, de más szereplőkkel és körítéssel. Az utolsó kívánságban megismert boszorkányok és Inkvizíció még mindig kiemelkedő fontosságúak, azonban a rivaldafény más hallhatatlan fajra terelődik át. A lykae falka helyett most a lidérc királyságon belüli hatalmi harc a központi elem. Hogy kik a mostani gerlepár és milyen ármány célozza külön-külön és együtt is őket, az a könyvből kiderül. Tessék csak fellapozni.

Vélemény:
Először essünk túl a negatívumokon, hisz akad belőle pár, noha az előző kötethez képest kevesebb.
A helyesírással nem lenne gond, ha nem lenne néha ott pár plusz leütés, mint például a „Wwmegtiszteltetésnek venné”. Azért több ember keze között ment át a könyv, és ez egy szembeötlő hiba.
A történet logikája hagy némi kívánni valót maga után több helyen is. Például egy olyan faj egyedei, amelyek látnak a sötéten, miért használnak fáklyát? Amellett, hogy teljesen felesleges, még fel is hívja rájuk a figyelmet. Valamint van egy robbantásos részlet, ami csak azért nem lett halálos kimenetelű, mert valaki elsiette, holott minden logika megkövetelné a türelmet egy többszáz éves személytől. Ugyanezen eseménynél van egy súlyos sérült. Legyen szíves a segítségére siető ne kapja csak úgy a karjaiba azt, aki sanszos, hogy gerinctörést szenvedett el, mert helyből lebénul a mozgatásra. Mondjuk halhatatlan fajról van szó, de azért szembeötlő. Kicsit több odafigyelés kéne az ilyenekre, de van egy olyan érzésem, hogy a következő könyv már túllép ezeken.
A sok szidás után most jöjjön a kellemesebb része: a dicsérés. A szereplők nagyon el lettek találva. (csillagos ötös magamnak a magyar nyelv szenvedő szerkezetbe kényszerítéséért.) Élvezetes volt olvasni a karakterek közötti szócsatákat, továbbá a humorfaktor is jócskán jelen volt. A két főszereplőt kifejezetten imádtam, mert mindkettő domináns alkat lévén a saját dudáját fújta és nem engedett. Ez mindkét kötetnek kiemelkedő tulajdonsága. Hangosan nevetgéltem egy-egy ilyen jelenetnél. Bár a regény nyilvánvalóan happyendre utazott, azért volt benne jócskán megpróbáltatás és probléma. A csavarokat szinte mind előre lehetett sejteni (sőt igazából az előző könyv végén lévő ajánló alapján el tudtam volna mondani ebben mi lesz), ennek ellenére nem okozott csalódást a könyv.
Aki erotikus jelenetekre vágyik, itt is megkaphatja, bár talán kisebb mennyiségben mit legutóbb. Viszont egyáltalán nem válik a regény rovására, hogy nem erőlteti magára. 
Összeségében élveztem az olvasást, a hibák ellenére is. A mostani előzetesből pedig elég izgalmas folytatásra lehet számítani és több meglepetést is okozhat.

Kiknek ajánlom:
A felnőtt tartalmak miatt 18 éven felülieknek ajánlom nyugodt szívvel, bár a mai fiatalságot elnézve (nem mintha én egy 80 éves csataló lennék), az ifjabb korosztály is megtalálhatja benne következő kedvenc könyvét. Kifejezetten ”hölgy olvasmány”, hiszen erősen jelen van benne a nemek közti emancipációra való törekvés és az egész történet erős női karakterekkel operál. Legalábbis egyel mindenképpen.
De nyugalom uraim, nem tiltom el Önöket sem, nyugodtam tanuljanak és okuljanak a megfejthetetlen nőstényekről és -től.

Kedvenc részlet:
„Nem akarom sértegetni az ízlésed, de szerintem nem illik hozzád a lánc – mondta. – Bár valami furcsa módon kiemeli a mellszőrödet. Ahogy az apró gyémánt megcsillan a bozontban, hhmm, az igazán izgalmas összhatást nyújt!”


Az ELSŐ részről itt olvashatsz!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Köszöntlek éjféli Vándor!


A gondolataim sötét birodalmába tévedtél. De ne csüggedj, elveszni nem fogsz! Amíg szeretsz alkotni és olvasni, nagy baj nem lehet.
Jöjj közelebb, hadd meséljek szép és csúf dolgokról. Dalolok neked búról, regélek számtalan tintaszagú könyvről, bevezetlek fantáziám bugyraiba és megismertetlek pár érdekes emberrel.
Ha felkészültél, csak ragadj teát, rumot vagy kávét és helyezd magad kényelembe.

Blogadatok

Nyitás dátuma: 2018.03.02.
Blog témája: irodalom, kultúra, személyes, mindenféle
Bejegyzés gyakoriság: heti 1-2
Blogger: Hollótoll
Elérhetőség: hollotoll.18@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/Hollotoll2.0/


Visszatérő Vándorok

Eltévedtél?

Vándorszám