Éjben fürdő szavak

Egyedül vagyunk mind a téli éjszakában, csak az alkotás világít odafönn magában

Ifjú magyar író. A legtöbb tervezett és megjelent könyvének címében szerepel a „gyilkos” és „halál” szavak. A borítói a japán animék stílusát idézik. Következzen tehát Király Márk és a Harminc nappal a világvége előtt.



A könyv bemutatása:
Több mint 250 oldalával nem egy vastag regény, én mégis azt mondom súlyos történet. Bár ezt a cím is sugallja, de érdemes hangsúlyozni. A középpontban néhány fiatal áll, és egy meteorit, ami rendületlenül halad a Föld felé. Egy hónap. Ennyi az, ami megadatik nekik. Ez az idő az, amit mindenki így vagy úgy, de próbál tartalmasan kitölteni. Vajon mi mit tennénk, ha pontosan tudnánk, hogy nem érjük meg a következő évszakot sem? És nemcsak mi, de az egész emberiség sem?

Vélemény:
A könyv elolvasása előtt és közben elgondolkodtam, hogy személy szerint én mit tennék ilyen esetben. Szépen végig gondoltam, hogy hova mennék, mit csinálnék, kikkel találkoznék. De hogy őszinte legyek, ugyanazt csinálnám végül is, mint a könyvben lévő emberek egy idő után. Kiakadnék. Sírnék. Dühöngenék és minden idegszálammal tagadnám a tényt, hogy eljött az Armageddon. 
Sokszor azon kaptam magam, hogy az jár a fejemben „mindegy, hisz úgyis hamarosan meghalunk” és ez a gondolat elkísért akkor is, amikor rövidebb-hosszabb időre letettem a könyvet. Egy szó, mint száz, hatással van az emberre.
Azért meg kell említenem, hogy az izgalmas témaválasztástól még nem lesz fantasztikusan jó egy regény. A borítót és a fejezetcímeket nem érzem igazán passzolónak a történethez. A címek olyan vaktában lövöldözöttnek tűnnek, mintha csak a drámai vagy épp érdekes hangzás lett volna a cél, és nem feltétlenül az, hogy kapcsolódjon az adott részhez. Aztán lehet, hogy én vagyok ennyire pikírt. A kicsit talán kaotikusabb stílus tökéletesen passzol a témához, bár néhol a tördelés is eléggé érdekesre sikeredett, amikor egy-egy szót gyakorlatilag derékba törtek. 
Nem mondom, hogy megváltoztat. Azt sem, hogy szükségszerűen elgondolkoztat. De egy biztos, érdemes egyszer elolvasni. 


Kiknek ajánlom:
Nem ajánlom lelkileg instabil embereknek. Se kisgyerekeknek. Tehát bártan ajánlom férfinak és nőnek, ifjú felnőttnek, feltéve, ha felkészül rá, hogy nyomasztó hatást gyakorol majd rá a könyv. Oh és persze még egy érv: trágár kifejezések. A besorolás tehát olyan 16+ (bár a mai világban a fene tudja miket nem olvas egy 14 éves siheder).

Kedvenc részlet:
„Az összes számhoz van hozzáfűznivalója, többnyire negatív kritikák a modern kori zenei ízlésficamról, azt is mondja, hogy a zene meghalt a nyolcvanas években. Amikor még Jack Daniels írta a számok nagy részét…”

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Köszöntlek éjféli Vándor!


A gondolataim sötét birodalmába tévedtél. De ne csüggedj, elveszni nem fogsz! Amíg szeretsz alkotni és olvasni, nagy baj nem lehet.
Jöjj közelebb, hadd meséljek szép és csúf dolgokról. Dalolok neked búról, regélek számtalan tintaszagú könyvről, bevezetlek fantáziám bugyraiba és megismertetlek pár érdekes emberrel.
Ha felkészültél, csak ragadj teát, rumot vagy kávét és helyezd magad kényelembe.

Blogadatok

Nyitás dátuma: 2018.03.02.
Blog témája: irodalom, kultúra, személyes, mindenféle
Bejegyzés gyakoriság: heti 1-2
Blogger: Hollótoll
Elérhetőség: hollotoll.18@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/Hollotoll2.0/


Visszatérő Vándorok

Eltévedtél?

Vándorszám