Éjben fürdő szavak

Egyedül vagyunk mind a téli éjszakában, csak az alkotás világít odafönn magában


Nem egy mai darab, nem is hosszú. De annál mélyebbre tud rántani. Felkészültél?





Véreső

Az eső szép lassan érkezik. Először egy-egy csepp apró koppanását hallani. Utána egyre több ütődik neki az útnak, párkánynak, embereknek. Végül összemosódnak egyetlen egybefüggő szimfóniává. Az eső ilyenkor zene. 
De mi van, ha nem víz az, ami csepeg, hanem vér? Ha a leérkező cseppeket nemcsak hallod, hanem érzed is? Ha minden egyes koppanástól egyre gyengébb és gyengébb vagy? Akkor az „eső” nem zene, hanem lárma és fájdalom. A füledben dobol elfolyó életed hangja. És te cseppről cseppre fogysz. 
Figyeled, ahogy felvágott ereidből a vér végigfolyik a csuklódon, és az ujjbegyeidtől búcsút intve megkezdik útjukat a padlóra, hogy karmazsin tócsává egyesüljenek. Kopp. Kopp. Kopp.
A koppanásokat aláfestésként halk dobbanások kísérik, amik egyre lassabbak és lassabbak lesznek. Míg végül az eső magára marad, és nem hallod többé a dobogást. Ahogy már semmi mást sem. 


2016.07.17.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Köszöntlek éjféli Vándor!


A gondolataim sötét birodalmába tévedtél. De ne csüggedj, elveszni nem fogsz! Amíg szeretsz alkotni és olvasni, nagy baj nem lehet.
Jöjj közelebb, hadd meséljek szép és csúf dolgokról. Dalolok neked búról, regélek számtalan tintaszagú könyvről, bevezetlek fantáziám bugyraiba és megismertetlek pár érdekes emberrel.
Ha felkészültél, csak ragadj teát, rumot vagy kávét és helyezd magad kényelembe.

Blogadatok

Nyitás dátuma: 2018.03.02.
Blog témája: irodalom, kultúra, személyes, mindenféle
Bejegyzés gyakoriság: heti 1-2
Blogger: Hollótoll
Elérhetőség: hollotoll.18@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/Hollotoll2.0/


Visszatérő Vándorok

Eltévedtél?

Vándorszám